Mira Piitulainen, s. 1986 Helsinki,
kotipaikka Hämeenkyrö

________________________________

Työskentelen kuvataiteen, kuvitusten, graafisen suunnittelun, sekä erilaisten kehittämistehtävien äärellä varmoin ottein ja kesää ajatellen. Eri aloilta kertynyt työkokemus takaa monipuolisen keinovalikoiman, mutta tiedonjanoni on ehtymätön. Ajankohtaisesti olen paitsi kuntakuvataiteilija, myös yrittäjä ja opiskelija. Sitä, että on monta verkkoa vesillä kutsutaan myös monitulotaiteilijuudeksi.

KOULUTUS

2022 – Filosofian maisteri, taidekasvatus, Jyväskylän yliopisto (käynnissä)
2019 – 2022 Kuvataiteilija AMK, Satakunnan ammattikorkeakoulu
2014 – 2017 Ylioppilas, Tampereen aikuislukio
2002 – 2002 Painopinnanvalmistaja, Espoon tekniikan ja kulttuurin oppilaitos

TYÖKOKEMUS

2022 – Kuntakuvataiteilija & projektipäällikkö, Samk
2021 – 2022 Projektitutkija, Yli vaaran vuosien -hanke, Samk
2017 – Yrittäjä & Ridibunduksen perustaja
2005 – 2021 Monipuolista työkokemusta eri aloilta. Operaattori, osastonsihteeri, painopinnanvalmistaja, hedelmänpoimija, sivunvalmistaja…

MUITA VIIME AIKOINA INNOSTANEITA PROJEKTEJA

2022 – Kuntakuvataiteilija -hanke, Kankaanpää & Vähäkyrö
Kuntakuvataiteilija -hanke on Satakunnan ammattikorkeakoulun koordinoima hanke, jonka rahoittajana toimii Opetus- ja kulttuuriministeriö. Kuntakuvataiteilija työskentelee tiiviissä yhteistyössä Kankaanpään kaupungin ja Kankaanpään taidekoulun kanssa. Kuntakuvataiteilija tekee tutkimusmatkaa Kankaanpäähän ja kankaanpääläiseen taidekäsitykseen erilaisten kohtaamisten ja työpajojen merkeissä.

2022 – Muovailubetoni -työpajat. Yhteistyössä kuvataiteilijakollega Anna Kallion kanssa järjestämme satunnaisesti muovailubetonityöpajoja, joiden aikana osallistujat pääsevät tutustumaan monelle entuudestaan tuntemattomaan, mutta erityisen innostavaan materiaaliin.

2022 – ArtTech -projekti, Tampereen yliopisto
Projekti pilotoi insinööri-taiteilija -työparityöskentelyä erilaisissa ympäristöissä. Projektissa mukana olevat yritykset tarjoavat yritystoimintaansa liittyvän käytännönläheisen haasteen työparin ratkaistavaksi.

2021 – Kulttuuriparlamentti, Hämeenkyrö
Hämeenkyröön perustetun kulttuuriparlamentin tarkoituksena on ylläpitää kunnan kulttuurikeskustelua ja toisaalta toimia verkostona alueen erilaisille toimijoille. Kulttuuriparlamentissa kuulun ensimmäisen kauden puheenjohtajistoon.

2021 – Lastenkirjainstituutti, Tampere
Työharjoittelu lastenkirjainstituutilla. Jakso piti sisällään monipuolisesti kuvaan ja visuaaliseen ilmeeseen liittyvien materiaalien tuotantoa. Jakson aikana tarkastelin vuoden 2020 kotimaisen lastenkirjallisuuden visuaalisia ulottuvuuksia ja kirjoitin aiheesta artikkelin Onnimanni-lehteen, sekä katsauksen joka julkaistiin osana LKI:n Kirjakori-aineistoja.

2020 – Original Sokos Hotel Vaakuna, Pori
Yhteistyöprojektissa Porin hotelli Vaakunaan luotiin taideteemainen hotellihuone, jonka tarkoituksena on tarjota vierailijalle kokonaisvaltainen taidekokemus. Työryhmämme käynnisti Kankaanpään salongiksi nimetyn tilan kehittämisen erilaisia taidemuotoja hyödyntäen.